Полезни съвети

Балансираното хранене- пътят към здравето!

Ние сме това, което ядем. Храната е „горивото“ на организма. Защо балансираното хранене е толкова важно и какво се случва с тялото ни , когато се храним така?

Балансът „подрежда“ хормоните и дава енергия. Той е нещото , от което всеки се нуждае и може да постигне чрез храната!

Подреждайки чинията си правилно , а именно с въглехидрати , протеини и мазнини , казваме „чао“ на излишните килограми, лошия холестерол и липсата на енергия.

Все по-чест за съжаление става проблемът с наднорменото тегло. Той обаче далеч не е свързан единствено храната. Много често хормоните са причината за затлъстяването. Балансираното хранене „подрежда“ хормоните и по този начин забързва метаболизма.

Този вид хранене изключва гладуването – основно правило е да се яде по минимум 4 пъти на ден. Към храненето могат да бъдат включени различни видове шейкове, сладки храни, черен шоколад. Набляга се на полезните въглехидрати – плодовете и зеленчуците , и се изключват белия хляб и газираните напитки.

Вариант да се разнообрази балансираното меню е да се замести или допълни хранене с шейк. Новите балансирани шейкове на Витаголд са перфектното решение! С вкус на ягода , шоколад или ванилия, те са подходящи както за закуска , така и като допълнение към всяко хранене. И най-важното – не развалят баланса!

Полезно допълнение е също така да се приемат витамини и Омега 3.

Храната е здраве , стига да знаем как да я комбинираме!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *