Полезни съвети

Как действат пробиотиците на нашето тяло?

В човешкия организъм могат да бъдат открити трилиони бактерии – „добри“ и „лоши“.

Всеки човек е носител на болестотворни „лоши“ бактерии , които обаче не винаги причиняват боледуване , и това е така заради намесата на „добрите“ такива , без които не можем да съществуваме.

Бактериите са толкова важни за нас , колкото и водата и храната. Те подпомагат храносмилателната ни система , а някои учени смятат , че има връзка между тях и настроението и мозъчната ни дейност.

Пробиотиците са живи полезни бактерии , които подпомагат и обогатяват чревната ни микрофлора. Приемайки пробиотик , набавяме „добри“ бактерии на тялото си и му помагаме да се справя с болестите и токсините.

Пробиотиците подобряват цялостното ни здраве и тонус и подсилват имунитета. Увеличават абсорбацията на минерали и вода. Способстват по-бързото справяне с вагинални инфекции и такива на пикочните пътища.

В 21 век е на мода да се приемат хранителни добавки и хората да се грижат с особено внимание за своето тяло. Но как да изберем правилния пробиотик за нас сред хилядите на пазара?

Добре е да изберем пробиотик , съдържащ и пребиотици. Наличието на пребиотици в пробиотика гарантира размножаването на „добрите“ бактерии.

Колкото по-голямо е количеството на бактериите, толкова по-добре.

Приемът на пробиотик е от изключителна важност особено през лятото , когато „върлуват“ стомашно-чревните вируси. Обичайните симптоми са:

  1. гадене
  2. повръщане
  3. отпадналост
  4. липса на апетит
  5. диария
  6. болки в корема
  7.  температура.

Причините могат да варират от лоша хигиена до по-бързото разваляне на хранителните продукти.

Не забравяйте , че своевременната реакция още при първите симптоми , както и подходящата диета са от изключителна важност!

Приемът на пробиотик не гаранира със сигурност , че няма да станете жертва на стомашно-чревна инфекция , но спомага за по-бързо оздравяване и по-поносими симптоми!

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *