Полезни съвети

Лошият дъх сериозно може да повлияе начина ви на живот… Как да се справим?

Лошият дъх е проблемът , от който може би всеки човек се опасява. Той сериозно повлиява начина ни на живот , социалните ни контакти и самочувствието ни. И не , не говорим за дъха ни след като се събудим сутрин или след като сме яли специфична храна ( лук , чесън и др.).

Съществуват стотици продукти за орална хигиена – води за уста , различни видове пасти и четки за зъби , конци за зъби и т.н. Понякога обаче проблемът се крие другаде…

Причините за лошия дъх могат да бъдат няколко. На първо място това може да бъде лошата устна хигиена или по-скоро насъбралата се плака и/или остатъци от храна. Насъбралият се зъбен камък също благоприятства неприятното състояние, а развалените зъби са една от най-честите причини за появата на лош дъх.

Нарушения в храносмилането , при които се задържа несмляна храна по хранопровода или в стомаха също се считат за причинители.

Понякога обаче причината за състоянието може да е много проста – ако дълго време не сме пили вода или яли, например.

За справяне с лошия дъх помага увеличеният прием на фибри и свежи плодове и зеленчуци , както и намаления такъв на храни със силен аромат.

Трябва да се стараем да премахваме плаката от устата си възможно най-добре. Миейки зъбите си поне 2 пъти дневно , сутрин и вечер , и използвайки вода за уста , интердентални четки за зъби и конци , това е възможно!

За съжаление дъвките само симптоматично премахват проблема , за кратко. Важно е да отстраним първопричината за проблема.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *