Полезни съвети

Защо кожата ни се нуждае от слънцезащита?

Лятото настъпи , а заедно с него и високите температури, и опасното слънце. Защо е толкова важно да използваме слънцезащита и то не само през лятото , но и през цялата година?
В умерени количества слънчевите лъчи са полезни , но прекомерното излагане на слънце може да доведе до сериозни последици!
Слънчевото изгаряне , фотостареенето , хиперпигментацията и слънчевите алергии са примери за външно увреждане на кожата , но често са признак и за увреждане на клетъчно ниво.
  • UVB лъчите стимулират производството на мелатонин и витамин Д , но същевременно , прониквайки в епидермиса , могат да доведат до кожни заболявания и дори РАК на кожата.
  • UVA лъчите пък от своя страна проникват в по-дълбоките слоеве на кожата (дермата) , където причиняват оксидативен стрес и водят до фотостареене , слънчеви алергии и хиперпигментация.
Слънчевата светлина, освен неблагоприятното влияние върху кожата , разбира се , има и положителен ефект. Излагането на слънце повишава настроението и благоприятства производството на витамин Д , който прави костите по-здрави и намалява депресията.
Как можем обаче максимално да намалим вредите от слънцето и да се насладим на летните дни без притеснения?
  1. Защитният фактор е от особено значение , наред с това да избягваме свръхизлагане на слънце.
  2. Слънцезащитата☀️ предпазва от вредните лъчи на слънцето и прави кожата по-сияйна и здрава. Добре е да използваме висок или много висок фактор не само за лицето , но и за шията и деколтето. Не трябва да забравяме да го ползваме и в по-облачни и мрачни дни.
Слънцето може да бъде наш приятел с правилната грижа за кожата! За правилния избор на слънцезащитен продукт разгледайте нашите предложения:

Слънцезащитни продукти

Разгледайте нашите прелдожения за слънцезащитни продукти!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *